Predica de pe munte

Predica de pe munte - Copy

Iubirea vrăjmașilor, examenul de maturitate duhovnicească

Duminica a 19-a după Rusalii (Predica de pe munte – Iubirea vrăjmașilor) Luca 6, 31-36

Zis-a Domnul: Precum voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi asemenea. Și, dacă iubiți pe cei ce vă iubesc, ce răsplată puteți avea? Că și păcătoșii iubesc pe cei ce îi iubesc pe ei; și, dacă faceți bine celor ce vă fac vouă bine, ce mulțumire puteți avea? Că și păcătoșii fac același lucru; iar dacă dați împrumut celor de la care nădăjduiți să luați înapoi, ce mulțumire puteți avea? Că și păcătoșii dau cu împrumut păcătoșilor, ca să primească înapoi întocmai. Însă voi iubiți-i pe vrăjmașii voștri și faceți-le bine și dați cu împrumut fără să nădăjduiți nimic în schimb, iar răsplata voastră va fi multă și veți fi fiii Celui Preaînalt, că El este bun cu cei nemulțumitori și răi. Fiți milostivi, precum și Tatăl vostru milostiv este.

„Vrăjmășia universală reprezintă realitatea crudă a lumii căzute cu care facem cu­noștință pe propria piele încă din copilărie și în care încercăm să ne găsim fiecare dintre noi un loc și o vocație. Oamenii, familiile, neamurile sunt muncite în permanență de ură, invidie, conflicte, dispute, concurență, războaie. Puține sunt intervalele de tihnă și pace între conflagrații și războaie mondiale, între dispute civile ori politice, neajunsuri și vrăjmășii casnice. Evanghelia acestei zile sfinte ne oferă răspunsul global dat de Mântuitorul acestei realități cumplite și ne invită să trecem personal acest examen al maturității duhovnicești: să depășim această logică a conflictului permanent pentru a deveni vrednici de numele de creștin și a primi pacea lui Dumnezeu.”

Întreg articolul la:

http://ziarullumina.ro/iubirea-vrajmasilor-examenul-de-maturitate-duhovniceasca-137458.html

http://www.cuvantul-ortodox.ro/dai-vointa-iei-putere-idolul-din-mine-falsa-sinceritate-a-lui-asta-e-firea-mea-asa-sunt-eu-asa-simt-asa-vreau-si-puterea-de-drog-a-pacatului-intrat-in-obisnuinta/

Pix, coală A4

Un comentariu la „Predica de pe munte

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s