Duminica Sfinților Români

Duminica Sfintilor Romani - Copie (2)

„Astfel stând lucrurile, cinstindu-i pe Sfinții români, îi cinstim deopotrivă pe Sfinții tuturor națiunilor ortodoxe, pentru că ai noștri sunt împreună cu ai lor. Dar sunt împreună păstrându-și fiecare personalitatea lui.

De aceea, în Biserică, noi avem nevoie de fiecare așa cum este, de personalități diferite și creatoare și nu de copii xerox, nu de oameni care să mimeze că sunt „la fel”.

Pentru că noi nu suntem „la fel”! Fiecare avem personalitatea noastră, cultura noastră, vârsta noastră, experiența noastră, dar, împreună, avem aceeași teologie și slujire a Bisericii. Cu toții participăm la aceleași slujbe, cu toții ne împărtășim din același Potir, cu toții postim, ne rugăm, nădăjduim aceleași lucruri, dar fiecare trăim și ne exprimăm pe măsura noastră, a cine suntem și ce facem cu adevărat.

Iar în Bisericile unde oamenii sunt lăsați să fie ei înșiși, la modul creator, la modul frumos, acest lucru se observă. Pentru că Dumnezeu ne luminează mereu ce să facem, ce să facem pentru clipa de azi, pentru acum și nu pentru un timp utopic, imaginar.

Astfel, azi, de ziua Bisericii noastre, vă urez tuturor să fiți ca Sfinții români! Să fim ca ei în felul nostru personal. Pentru ca Dumnezeu să Își arate marea Sa milostivire în fiecare dintre noi și să ne facă părtași cu Sfinții Lui. Amin!”

Întreg articolul la:

https://www.teologiepentruazi.ro/2015/06/13/predica-la-duminica-sfintilor-romani-2015/


Un comentariu la „Duminica Sfinților Români

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s