mâine…

Învierea fiicei lui Iair

8-11-2014

„Celorlalți le-a zis: „Nu plângeți. Fiți pe pace. Fata n-a murit, ci doarme!” De fapt murise. Și o știa și El. Dar a vrut să le arate ce este moartea în gândirea lui Dumnezeu. Moartea e doar somn. Un somn care nu întrerupe decât viața pământească. „Doarme!” a zis El! Cu toată gravitatea momentului și cu toată durerea lor, aceasta vorba i-a făcut sa râdă. Râdeau de neștiința Lui. Poate chiar puțintel batjocoritor. Cum adică? Tu nu vezi ca a murit? Tu nu poți deosebi un om viu, de un om mort? Ne spui noua ca doarme!

Mântuitorul nu s-a mai ocupat însa nici de râsul, nici de îndoiala lor. S-a îndreptat către fetiță, a luat-o de mână și, spune evanghelistul, redând faptele exact așa cum s-au întâmplat, „a strigat” ca și cum trebuia să fie auzit de sufletul ei de pe tărâmul celălalt, ca și cum sufletul ar fi fost depărtat undeva. „A strigat, zicând: Copilă, scoală-te!” Sfântul Evanghelist Marcu – pentru că întâmplarea aceasta e istorisită de trei dintre evangheliști, de Matei, Marcu și Luca – Sfântul Marcu ne reproduce chiar expresia în limba aramaică pe care a folosit-o Mântuitorul când s-a adresat fetiței: „Talita cumi!” Ca și cum i-ar fi spus: Înviază! (Mc. 5,41).

Și, spre stupefacția tuturor, în clipa aceea fetița s-a ridicat. Ca să n-o sperie, și să nu sperie pe nimeni, Mântuitorul a tras-o jos de pe patul morții, a dat-o părinților și le-a spus: „Dați-i să mănânce”. Era slăbită desigur. Fusese și bolnavă. Nu mâncase de mult. Dați-i de mâncare. Apoi le-a poruncit să nu spună nimănui cele ce s-au întâmplat. Și tot atât de simplu precum venise, a și plecat.”

https://www.crestinortodox.ro/predici/predici-duminica/invierea-fiicei-iair-121998.html

….

Desen în pix, coală A4

2 comentarii la „mâine…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s