Păzitorul de capre negre

albastru de ... 11 sept. - Copy

Coborau din timp în timp, împinse de sete și se cățărau înapoi, în fugă, pe stâncile lor singuratice… Nimeni nu s-ar fi încumetat până în locurile acelea, și totuși, o ființă omenească le urma îndeaproape. Păzitorul de capre negre. Iar ele, singurele viețuitoare ale stâncilor, îl acceptau ca pe unul de-al lor.

Când norii învăluiau munții cu totul, adulmecând văzduhul, îl înconjurau  și așteptau răbdătoare. Știau că norii îl ascultă. Iar el, de fiecare dată, le aducea înseninarea…

Nu existau pericole mai mari decât vulturii cei pleșuvi, dar păzitorul de capre negre învățase să zboare, iar păsările se fereau să-i mai atace cioporul.

Când presimțea apropierea vânătorilor, căpăta dimensiunile înfricoșătoare. Trecătorile erau atunci de negăsit, iar caprele lui negre, în siguranță.

Acolo, sus, în tăcerea deplină a cerului, pe tâmpla munților înzăpeziți,  auzea toate gândurile oamenilor. Le acoperea însă forfota zgomotoasă, cântând. Ecoul îi prelungea cântecul în noapte, căci nu dormea niciodată.

-Veghează împreună cu cerul!… spuneau localnicii de la poalele muntelui, care îl zăreau câteodată. Niciunul nu știa când și de unde venise. La început, au crezut că-i un tânăr atlet, atât de iute se îndepărta în susul pereților abrupți, dar, odată cu trecerea anilor, îmbătrânind și ei, nici el n-ar mai fi putut fi atât de tânăr și se minunau că își păstrase aceeași agerime, că pletele-i, din depărtare,  îi fluturau tot negre.

O singură dată a coborât la poalele muntelui.

Se povestește că de dor, dar nimeni nu știe mai mult…

2 comentarii la „Păzitorul de capre negre

  1. Pingback: Păzitorul de capre negre | albastru de… mai departe (2)

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s